2010. július 13., kedd

Olvadáspont


Nos, szobám hőmérséklete jelenleg 31C°, ami bőven meghaladja tűrőképességem határát... Úgy érzem, el fogok olvadni és ezen nem segítenek a szörnyű képzetek a holnapi utazásról. Holnap ugyanis elutazom Csikoszokni barátnőmhöz. Ez nagyszerű hír, illetve program, csak mivel ő az ország túlsó végén lakik (nem túlzok, valóban át kell szelnem az országot) és a kinti hőmérséklet meghaladja a 40-et, ha nem többet, nem nézek túl biztató kilátások elé. Pestig IC-vel megyek majd, vagyis ez lesz az út könnyebbik fele, ha nem viszik túlzásba a klímát és nem hibernálnak a röpke kicsivel több, mint két óra alatt. Pestről viszont gyorsvonattal haladok tovább, vagyis meg fogok főni, mire Békéscsabára érek. Csikoszokni szerencsére elém jön kocsival, így nem kell Csabán órákat várni a csatlakozásra, ami elvinne hozzájuk. De nem panaszkodom, sőt lázban égek az izgalomtól. Már nagyon várom és kíváncsi vagyok mindenre.
Félig már be is csomagoltam. Már csak a fényképezőgép, fogkefe és az Mp3-am hiányzik. Magamhoz képest elég előrehaladott állapotban van a készülődés. Csak én nem vagyok valami használható állapotban...

Szeretem a nyarat, de azért vannak határok. Tegnap, mikor friss vizet vittem a kutyámnak, megfordult a fejemben, hogy inkább az egész vödröt a fejemre borítom. Jól esett volna... Csak egyedül nem poén és a kutyám irtózik a víztől, a macskáimról nem is beszélve. Strandra járni pedig nem szeretek, mivel nekem túl zsúfolt, a klórszagot nehéz utána levakarni a bőrről és a hideg futkos a hátamon, ha arra gondolok, hogy egy nagy kádban ázok még száz idegen emberrel. A Balaton egész más téma. Az mégiscsak egy tó, vagyis sokkal nagyobb, kevésbé zsúfolt és halak úsznak melletted jobb esetben. Hiányzik... Tavaly és tavalyelőtt is voltam, de idén sajnos kimarad. Szétesett a csapat, de amúgy sem lenne rá pénzem. Túl sokat költöttem, illetve költeni fogok a héten az utazásokra. De ez a nyár lényege, nem? Pedig Ribizly is hívott Pestre, meg Applequeen is. Sajnos az már nem fér bele a keretbe... Főleg, hogy ősszel egy kis bevásárlás sem ártana. Gurulós bőröndöt és egy oldaltáskát szeretnék venni, mivel a cucctáska enyhén szólva dög nehéz és a hátizsákom kezd cafatokra hullani. Pedig olyan jól néz most ki... tavaly nyáron festettem rá néhány mintát.

Ennyit a programokról, bár azt még hozzáteszem, hogy könyvajánló bejegyzéseket szeretnék írni, csak nem jön az ihlet, meg nincs időm rá. A sárkányra viszont volt időm. Egy délután alatt összehoztam és egész jól sikerült, így ide is feltöltöttem. Rákattintva nagyobb méretben is megtekinthető. ^^

Hogy mondjak valami értelmeset is:
Mostanában megnéztem két mozifilmet. A Perzsia hercegét és a Dr. Parnasus izét. Előbbi tetszett, bár cseppet többet vártam tőle. Nekem kicsit sablonos volt, viszont meglehetősen látványos, szóval összességében tetszett és csak ajánlani tudom. A kedvencem azért nem lett. A másik film ezzel szemben egy merő borzalom. Se füle, se farka. A mesés jelenetek elég gagyik, mondanivaló nulla. Alig lehet kibogozni, már ha el nem alszik rajta az ember. Hát igen, a sztori hiányán a jó színészek sem tudnak segíteni... Óva intek mindenkit tőle, mivel elég agyleszívós, életkedvromboló. Nekem utána semmihez sem volt kedvem, bár ez lehet, hogy a hőség miatt volt.

Most azt hiszem átköltözöm a lakás egy hűvösebb pontjára. Még jó, hogy laptopon írok és a filmek is azon vannak. Még egyszer átnézem a Revulsion 28. fejezetét, aztán estefelé feltöltöm AFS-re. Ha marad erőm és ihletem, akkor folytatom az írást, ha nem, akkor nézek valami filmet, bár egyikhez sincs kedvem. De ilyen melegben semmihez sincs. Na, jó talán egy dologhoz mégis van: jégkrémet, vagy fagyit enni. :)

1 megjegyzés:

  1. sztem megállnád a helyed kritikuskén is:) (ribizly voltam)

    VálaszTörlés