2012. július 22., vasárnap

Éljen a királynő!

Ideje életjelet adom magamról. Nos, jelentem, élek, jól vagyok, sőt az elmúlt napok fényében inkább a kitűnően a legmegfelelőbb kifejezés. Ez azonban nem fontos, meg nem is annyira közérdekű vagy publikus. 
Viszont van néhány hír, ami kifejezetten az. 
Ez pedig nem más, mint a Csontváros filmadaptációjának újabb információmorzsái. Néhány napja lehullt a lepel további három szereplő kilétéről, amit cseppet megcsúszva ugyan, de muszáj megosztanom a világgal. Tehát íme Magnus, Jocelyn és Hodge, illetve a személyes véleményem ezzel kapcsolatban.

Magnus
Mindenki kedvenc boszorkánymestere, aki laza, túlsminkelt, csillogó és nem utolsó sorban az őszinte beszólások koronázatlan királya, nem ok nélkül csigázta fel a filmmel kapcsolatos hírekre éhezőket. Azt már eddig is tudtuk, hogy megvan Alec (bár a kilétét még homály fedi) így joggal várhattuk párja feltűnését.
A szerepre itt is bőven akadt jelentkező, akik több-kevesebb sikereket arattak a rajongók között. Ázsiai származású színészt, főleg olyat, akit az európaiakhoz szokott közönség is könnyűszerrel elfogad, nem egyszerű találni.
Szerencsére a válogatást végzők értették a dolgukat, így esett végül a választás Godfrey Gao-ra.
Eddig egyáltalán nem volt ismert, most viszont napi szinten keresnek rá a nevére, vagy kezdik el követni Twitteren. (Na-ná, hogy köztük vagyok én is. ^^) 
Néhány hasznos infó róla:
195 cm magas, ami pont passzol Magnus alkatához 
1984-es kanadai évjárat
kínai származású
Véleményem:
Magnus estében nem a külsőségeket nézem. Az úgyis a jelmeztervezőn és a sminkesen fog múlni. Éppen ezért, míg nem láttam a színészi teljesítményét, nem formálhatok releváns véleményt róla. Ám a jelentkezők nagy létszámát figyelembe véve, reménykedem, hogy nem véletlenül esett rá a választás. 
Amúgy szimpatikus srácnak tűnik. 

Hodge
Bár nem ő a leghangsúlyosabb szereplő, mégis igazi kulcsfigura a történetben. 
Méltatlanul kevés volt az őt övező várakozás és miután kiderült a színész személye, méltatlanul kevés a vélemény is. Tudom, tudom a helyes srácok mellett valóban nem tűnik túl lényegesnek, kit választanak egy "öregúr" szerepére. Ez azonban rossz hozzáállás. Hodge adja az első könyv konfliktusának kulcspontját. Mondhatnám úgyis, elindít egy lavinát, épp ezért nem mindegy, hogy azt a bizonyos hógörgeteget milyen képességű személy dobja a többi szereplő, no meg a néző nyakába.
A választott pedig: Jared Harris.
Idősebb szerepre idősebb színész alapon, ő már az ismertebb kategóriába tartozik. Ráadásul angol, ami szerintem passzol a karakterhez.
Érdemes végignézni, korábban milyen filmekben szerepelt. Hiába volt eddig jórészt mellékszereplő, nem épp kis alkotások ezek:
Az utolsó mohikán, Parfüm, A másik Boleyn lány, Kaptár 2, Ocean's Twelve, Lány a vízben, Benjamin Button különös élete, Scherlock Holmes - Árnyjáték.
Véleményem:
Utálom magamat ismételni, de itt sem a külsőségek számítanak nekem. Hodge karaktere elég komplex, amihez kitűnő színészre van szükség, különben sablonos és unalmas lesz és nem üt úgy, ahogy a könyvben. 
Jared Harris már bizonyított korábban, a felsorolt filmekben, így vele kapcsolatban is bizakodó vagyok. (Remélem nem feledkeznek meg Hugóról sem.)

Jocelyn
A végére hagytam a legjobbat, vagyis Clary anyukáját.
Jocelyn sem egy egyszerű karakter monológjainak ritkaságát tekintve sem. Épp ezért van szükség az ő estében is egy érettebb színészre. 
A választott pedig: Lena Headey.
Lena több filmből is ismerős lehet, ám van valami, ami igazán világhírűvé teszi. Ez pedig nem holmi apróság, hanem egy vastrón, illetve egy hozzá tartozó korona. 
Ó, igen, ő Cersei Lannister a Trónok harca sorozat királynője. Ezzel pedig olyan ajánlólevele van, ami ritkaságnak számít. Cersei ugyanis kegyetlen és elképesztő karakter. Imádom, hiába Lannister és hiába tesz csúnya dolgokat, nagyon jól lett megalkotva. Ebben pedig Lenanak is akadt bőven szerepe. Csodálatosan alakítja a rideg, számító, mégis mély érzelemvilágú nőt. Igazi királynő a szó mindenféle értelmében.
Mellesleg ő is a brit színészek táborát gyarapítja, vagy inkább ékesíti.
Véleményem:
Mikor megtudtam, hogy őt választották a szerepre, tíz percig tapsikoltam örömömben, majd minden környezetemben lévő egyénnek elmeséltem ujjongva. Tudom, hogy tökéletesen visszaadja Jocelynt. Bár a könyvben nem volt a kedvenc szereplőm, mégis neki örültem a legjobban. 
Ha ő és Jemima olyan lesz a vásznon is, ahogy érzem és remélem, nem fogok csalódni a filmben főszereplők ide, vagy oda.
Éljen a királynő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése