2013. szeptember 11., szerda

30 napos Trónok harca kihívás

Kedvelem a 30 napos kihívásokat, így mikor Molyon felütötte a fejét egy újabb, méghozzá George R. R. Martin könyvsorozatához kapcsolódóan, nem haboztam jelentkezni. 
Szorgalmasan válaszolgattam is mind a 30 kérdésre és mivel ma elfogytak, gondoltam, összefoglalom őket egy blogbejegyzésben, hogy maradandóak legyenek. Íme:

1.nap : Kedvenc férfi karakter? 
Nehéz kérdés, mivel több kedvenc karakterem is van, de legyen Havas Jon. Őt már az első kötetben megszerettem és azóta töretlen a vonzalmam. Könnyedén tudtam azonosulni vele.

2.nap : Kedvenc női karakter? 
Daenerys Targaryen, mert egy ijedt kislányból céltudatos, erős nővé vált. Inspiráló karakter.

3.nap : Ha választhatnál, hol élnél a Trónok Harca világában? (pl. Braavos, Égikert stb.) 
Deres a legszimpatikusabb hely, mert inkább fázom, mint elolvadok a hőségtől. No, meg persze szeretem a havat, megnéznék egy istenerdőt és ott élnek farkasok is. Kell ennél több? ^^

4.nap : Kedvenc nemesi ház? 
Lannister-ház, mert ennyi elvetemült, számító és mégis összetartó alakot ritkán látni egy vérvonalon belül.

5.nap : Kedvenc jelenet a könyvekből? 
Nehéz kérdés. Nem tudnék egy-egy jelenetet konkrétan kiemelni, inkább azt mondom, hogy minden olyan rész, ami megdöbbentő, véres és egy főbb szereplő halálával jár.

6.nap : Melyik karakter halálát kívánod a legjobban? 
A Varjak lakomáját olvastam utoljára, ennek függvényében a választottam: Cersei. Jelenleg őt utálom a legjobban, mert kiábrándított az ostoba viselkedésével és megérdemelte, hogy a saját csapdájába esett. Plusz akit korábban szívesen megölettem volna, az már halott. :D

7.nap : Kinek szurkolsz, hogy végül a Vastrónusra ülhessen?
Daenerys Targaryen, hajrá sárkányok!

8.nap : Kedvenc várkastély? 
Királyvár, mert kész labirintus és tele van rejtett folyosókkal meg zugokkal. Az ember eltűnik a falban és nem tudhatja, hol köt ki… Izgalmas, patkányok ide, vagy oda, kipróbálnám.

9.nap : Melyik volt az a jelenet, ahol nagyon kiborultál az íróra? 
Szinte mindig értékelem a csavarjait és a váratlan haláleseteket akkor is, ha az áldozatot pont kedveltem. Néha ugyan sajnálom, hogy ennyit gyötri szegény szereplőket, de ez a könyv már csak ilyen, így és talán ezért szeretjük. Szóval Martin eddig nem borított ki, talán csak egy mozzanat van, ami böki a csőrömet, hogy feltámasztott egy bizonyos nőszemélyt. Amúgy sem szeretem a halálból visszatérő alakokat, neki pedig cseppet sem tett jót a túlvilági látogatás. Aki halott, maradjon is halott.

10.nap : Melyik szereplő bőrébe bújnál szívesen?
Egyikbe sem, mert mindenki megszívja előbb vagy utóbb vér- és végtagvesztésekkel egybekötve. :D

11.nap : Sárkány vagy rémfarkas?
Sárkány, sárkány, sárkány! Sárkánymániás vagyok.

12.nap : Melyik két karaktert látnád szívesen harcolni? 
Nem jutnak eszembe olyanok, akiket szívesen összeugrasztanék egy-egy karddal. Amúgy Arya és Jaime harci szelleme tetszik a legjobban, szóval ha ők épp elvernek valakit, az nekem tökéletesen megfelel. Egymásnak viszont nem ugrasztanám őket, mivel nincsenek egy súlycsoportban.

13.nap : Ha egyetlen embert feltámaszthatnál a halott szereplők közül, ki lenne az? 
Robb, mert hiába hozott egy-két rossz döntést, akkor is jelentős tényező volt a trónért folyó harcban és szerettem volna, ha még sokáig az is marad.

14.nap : Kedvenc idézet?
Királyok csatája:
„– Az alvás jó – bólintott Tyrion. – A könyvek pedig még jobbak.”
15.nap : Legidegesítőbb karakter?
Sansa. Stark vér ide vagy oda, ő egy buta liba.

16.nap : Kedvenc nemesi címer? 
Legyen a Stark-ház címere, mert a sárkányok mellett a farkasokat is nagyon szeretem és a Lannister oroszlán elég csúnyácska.

17.nap : Kedvenc pár? (lehetnek olyanok is, akik amúgy a könyvben még csak nem is találkoztak) 
Jaime és Brienne. Nem áll szándékomban összeboronálni őket, egyszerűen csak jó hatással vannak egymásra, kedvelem a veszekedéseiket és szerintem ők alkotják a legjobb párost a sorozatban.

18.nap : Melyik házhoz tartoznál legszívesebben?
Szívesen lennék Stark csemete, akkor talán nekem is jutna egy rémfarkas.

19.nap : Ki a kedvenc a Starkok közül? 
Havas Jont most nem számítom ide, mert már így is nehéz dönteni. Arya vagy Bran. Arya igazi túlélő típus, harcos jellem, aki bár egyre sötétebb karakter, nagyon-nagyon kedvelem. Bran pedig egy rejtvény. Hatalmas lehetőségek tárháza a srác és még szimpatikus is. Nem tudok dönteni kettejük közül…

20.nap : Ki a kedvenc a Lannisterek közül?
Tyrion, mert őt nem lehet nem szeretni. Imádom a humorát.

21.nap : Csatlakoznál az Éjjeli Őrséghez? 
Nem, mert nekem ott túlságosan sok lenne a szabály és a kötöttség, amit nehezen viselnék. Plusz hamar lefagynának az ujjaim. :D

22.nap : Kedvenc Szabad Város? (pl. Pentos, Myr stb.) 
Bravos, mert nyitott (minden vallásnak van temploma) és a sok csatornával Velencére emlékeztet, Velence pedig különleges.

23.nap : Ha egy szóval kéne jellemezned George R.R Martint, mi lenne az? Pszichopata és ezt bóknak szántam. :D

24.nap : Mi a véleményed a könyvekből készült sorozatról? 
Előbb láttam a sorozat első évadát, minthogy elkezdtem volna a könyveket és azóta is nézem az olvasás mellett. Szerintem nagyon jó munkát végeztek vele, a szereplőket eltalálták, a látvány lenyűgöző és különleges hangulata van. Kiváló adaptáció.

25.nap : A tévésorozatban melyik karakter az, akinél szerinted a színészválasztás telitalálat lett? 
Nekem mindegyik telitalálat. Egyiknél sem érzetem, hogy „Hé, ő nem ilyen volt a könyvben!” az apróbb eltérések pedig cseppet sem zavartak, szóval minden elismerésem a színészeké.

26.nap : A tévésorozatban melyik karakter az, akinél szerinted a színészválasztás pocsék lett?
Lásd 25. nap…

27.nap : Melyik a kedvenc rémfarkasod? Egyértelműen Szellem, mert cseppet sem hasonlít a testvéreire, igazi egyéniség.

28.nap : Kedvenc fanok által készíted videó?
Nincs. Ritkán szoktam fanvideókat nézegetni.

29.nap : Kedvenc zenefeldolgozás a könyvekhez? 
Nagyon szeretem a filmsorozat zenéit, a betétdalt és minden felcsendülő dallamot. No, de mivel a könyvekhez szorosan kapcsolódó dalt kell választani, azt mondom a Castamere-i esők a kedvencem.


30.nap : Legviccesebb jelenet? 
Nehéz kérdés, mert sok olyan mozzanat volt, ahol kuncogtam főleg Tyrion beszólásai miatt. Hirtelen viszont csak a legutóbbi kedvenc jelenetem ugrott be, mikor Brienne kisegíti Jaime-t az asztalnál:
Nagyon szeretem ezt a párost! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése