2014. március 31., hétfő

Könyves várólista XI.

A várólistámon pihenő könyvek sora épp lecserélődött a rovat új bejegyzésére. Ráadásnak pedig még meg is szaporodott a korábbi listához képest.
Most pontosan 15 könyv vár arra, hogy kézbe vegyem és elolvassam. Ezek között van saját, könyvtári és kölcsön is a legkülönfélébb műfajokból a fantasyn át a szépirodalomig. Íme:


Kölcsönkönyvek:

Cynthia Hand - Angyalvágy
Ribizly barátom adta kölcsön, hogy végre én is a végére érjek ennek az angyalos trilógiának. Neki köszönhettem a kiegészítő novella, Angyalnyár elolvasásának lehetőségét is. Szeretnék minél hamarabb sort keríteni rá, egyrészt mert fúrja az oldalamat a kíváncsiság, másrészt mert egy ideje már nálam van és a legutóbbi találkozásunk során is meg akartuk már vitatni véleményünket róla. Ribizly nem teljesen elégedett a befejezéssel, így még kíváncsibb vagyok, vajon osztom-e a véleményét.

Saját könyvek:

Ruta Sepetys - Árnyalatnyi remény
Beszerzésének módjáról már írtam korábban egy másik rovatomban és ott azt is megemlítettem, hogy az írónő hamarosan Budapestre érkezik és dedikálást tart. Szóval ezt a könyvet is el kell olvasnom még mielőtt a szerző orra alá dugnám aláíratni. Erre van egy hetem, így a következő olvasmányom biztosan ez a könyv lesz.

Victoria Schwab - Az Archívum
Ez a könyv is visszatérő vendége rovataimnak. Anyukám már lenyúlta egy előolvasásra, és bár neki nem igazán nyerte el a tetszését, lelkesedésem nem csappant. Egy kicsit azonban még tanyázni fog a polcomon, mert most más sürgetőbb olvasnivalóim vannak.

Antonio Ferres - A Legyőzöttek
Ezt a könyvet három másik társával (következőnek tárgyalt könyvek) együtt könyvbolhapiacon gyűjtöttem be. Ő talán a legmegviseltebb a csapatban és az, amelyik a legjobban piszkálja fantáziámat. Ahogy a beszerzéséről írt beszámolómban is említettem, ez a könyv szinte üldözött. Már ezért sem hagyhattam ott és valahogy az egész dolog hangulata, na meg mert spanyol, egy cseppet az egyik kedvenc könyvemre emlékeztet (A szél árnyéka), ami csak fokozza előzetes izgalmamat. Tartok azonban tőle, hogy ettől megugrottak elvárásaim és megeshet, hogy csalódni fogok. No, de nem leszek vészmadár, majd elolvasom és utána vonok csak le messzemenő következtetéseket.

Ács Margit - Beavatás
Szintén bolhapiacos könyv, ráadásnak magyar szerző tollából. Kíváncsi vagyok rá, nem is vastag könyvecske, egy ideig azonban érlelgetni fogom.

Paul Févar - A fekete brigád
Szintén a piacos csapat tagja és mivel vékonyka történelmi regény, ideális lesz valamikor cipelgetős könyvnek. Mindig van ugyanis könyv a táskámban, jobb esetben valami hasonló méretekkel rendelkező, mint ez. Picit azonban még neki is várnia kell a polcon.

Balázs Anna - A bukott lány
Bolhapiacos zsákmány utolsó darabja, ismét egy magyar szerző tollából. Ő is vékony, kisméretű könyvecske, jelenleg vésztartalékként szerepel a koliba cipelt olvasnivalóim között.

Könyvtári könyvek:

"Az olvasás menő"
Anya Seton - Katherine 1.
Erre a kötetre egy könyvesbolt kirakatában figyeltem fel először. Megtetszett a borító, mert legyen bármennyire is egészségtelen, a fűző mutatós ruhadarab. Mikor pedig belefutottam a könyvtár polcai között bóklászva, nem volt kétséges, hogy jön haza velem. Kicsit vastag és ez még csak a történet első fele, mert van még egy második kötete is, mégis beleszuszakoltam a bőröndömbe, hogy minél előbb olvashassam. Valaki ugyanis előjegyzett rá a könyvtárban, így minél előbb vissza kellene vinnem. Szóval ő is elsőbbséget élvez a többi várólistás könyvvel szemben. Ráadásnak, régen olvastam már igazi kosztümös könyvet (A Méreg nekem inkább ifjúsági kategóriába esett, mint kosztümösbe.), így itt van az ideje.

Sarah J. Maas - Üvegtrón
Könyvmolyképző Kiadó viszonylag frissen megjelent könyve. Többször belefutottam már Molyon, több figyeltem olvasta, így felkeltette érdeklődésemet. A kosztümös könyvek mellett pedig a fantasy olvasmányokat is elhanyagoltam mostanában, ezért itt sem árt a friss élmény. Remélem, nem fogok csalódni benne és elmerülhetek egy jó kis fantasy világban.

Tahereh Mafi - Ne érints
Rá is Molyon figyeltem fel, vagyis ott találkoztam vele először és a borítója megragadt a fejemben. A fülszöveg alapján érdekesnek ígérkezik. Nincsenek magas elvárásaim, elégedett leszek, ha rendesen bele tudok merülni a cselekménybe. Picit azonban még várnia kell, mivel a fontossági sorrendemben hátrébb esik.

Jun Mi-Kjong - A vízisten menyasszonya 8.
A sorozat előző része visszaadta hitemet ebbe a manhwába. Remélem, nem lesz több mélyrepülés és felfelé fog ívelni a cselekmény és a szereplők fejlődése is. Nagyon kíváncsi vagyok rá, az igényes rajzolásában pedig eddig még nem csalódtam.

Madeliene Rosca - Lidércfölde 1.
Új manga, amibe nagy lelkesen belekezdek. Mikor megláttam a könyvtár polcán - egyből kiszúrtam, hogy új képregény került a polcokra -, azonnal lecsaptam rá. A borító aranyos, remélem, belül is valami hasonlót kapok. 

Gonzo - Vörös kert 2.
Az első rész tetszett és nagyon sajnálom, hogy eddig csak ez a két kötet jelent meg magyarul és bizonytalan a folytatás. Mégis kíváncsian és lelkesen fogom olvasni az újabb sötét hangulatú fejezeteket.

Heidi McLaughlin - Örökké a csajom
Ulpius-ház újdonságai között láttam először. Molyon többször belebotlottam és valószínűleg a borító miatt meg is ragadta a figyelmemet. Nem haboztam lecsapni rá, mikor a könyvtár újdonságai között megpillantottam. Remélem, pont annyira lesz romantikus, amennyire szeretem. A soha határa óta pozitívabban tekintek az ilyen típusú könyvekre.

Jókai Mór - A jövő század regénye
Ez a könyv kakukktojás, mivel bár a várólistámon van, egyáltalán nem biztos, hogy mostanában el fogom olvasni. Jókaival érdekes viszonyt ápolok, kedvelem a könyveit, most mégis jegelném kicsit a kapcsolatunkat. Ezt a könyvét valamikor mindenképp el szeretném olvasni, már csak azért is, mert az első magyar sci-finek tekinthető, de ha rajtam múlik, nem mostanában. A listára azért került fel, mert szerepel az egyik szemináriumom olvasmánylistáján, az azonban még nem tisztázódott, a teljes két kötetes regényt kell-e elolvasnunk, vagy elég néhány részlet belőle. Remélem, az utóbbi és ha így lesz, lekerül majd a várólistámról, hogy a jövőben (persze nem a jövő században) visszakerülhessen rá egy alkalmasabb pillanatban.

Jelenleg tehát ez a 15 könyv csücsül a várólistás polcomon, szóval róluk lehet bejegyzéseket várni a közeljövőben. Ahogy a felsorolásból is látszik, vannak bizonyos elsőbbséget élvező könyvek (Árnyalatnyi remény, Katherine, Angyalvágy) néhány képregény azonban bármikor jöhet, míg a többi olvasmány sorrendje az aktuális szeszélyemre van bízva.

3 megjegyzés:

  1. A Ne érints című könyvet én boltban láttam, a rám jellemző módon kettő-három fejezetet el is olvastam helyben, de nem tudtam magammal hozni (további 4-5 társával egyetemben), mert másra is kell az a fránya pénz. :( :D Érdekesnek tűnt az eleje, remélem nem okoz majd csalódást se neked, se nekem.
    Jó olvasást az új szerzeményekhez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértelek, néha kaját is kell venni... :D Én is remélem, hogy jó lesz. :) Köszi!

      Törlés
    2. Pedig ha nyomtatott betűn lehetne élni..... ^.^Álmodozni jó! :D

      Törlés